Hedera Helix

December 14, 2021 by No Comments

De Hedera Helix is een klimop en kan perfect gebruikt worden als afscheiding tussen twee tuinen. Op deze manier kan het namelijk ook geclassificeerd worden als haagplant. Het is een plant die snel groeit en redelijk smal blijft. Daarnaast is deze haagplant winterhard en wintergroen. Het is een kleinbladige klimop in vergelijking met zijn broer of zus die iets grotere en lichter gekleurde bladeren heeft.

Een klimop staat bekend voor het moeiteloos naar boven klimmen. Dus heb je bijvoorbeeld een schutting of hek, dan kan je met deze mooie groene plant dit hek of deze schutting versieren. Om dit zo mooi mogelijk te laten verlopen wordt er aangeraden om in het begin de takjes door het hek of de schutting heen te vlechten.  Door dit consequent te doen, heb je een prachtige haag die veel plezier en privacy verschaft.

Afhankelijk van de standplaats en de weersomstandigheden kan de snelgroeiende klimop zon 50 tot 70 cm per jaar groeien. De plant kan overal geplaatst worden, zo kan deze op een zonrijke plaats gepland worden maar in de schaduw of half schaduw. Doordat deze haagplant snel kan groeien, heb je binnen no time een mooie, groene en hoge haag. Deze haagplant kan namelijk groeien tot 10 meter hoogte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *